Saját készítésű májashurka

10 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

hozzávalók

  • 1 kg máj
  • 0.5 kg receháj
  • negyed kg rizs
  • negyed kg hagyma
  • 1.5 kg vastagbél

Elkészítés

A hurkabeleket kimossuk. Ha már nem kellemetlen a szaga, mindkét oldalát bedörzsöljük majorannával. A húst kifordított belekbe töltjük. A hagymát apró kockákra vágjuk, forró olajban megfonnyasztjuk. A májat és a hájat enyhén sózott forró vízbe feltesszük főni. Ha megfőtt, ledaráljuk a hagymával együtt. Keverjük el a darált dolgokat a párolt rizzsel. Sózzuk, borsozzuk. Puhítsuk fel azzal a lével, amiben megfőztük a hurkának valókat. A vastagbeleket megtöltjük, majd a visszamaradt lében addig főzzük a hurkákat, míg a felszínre nem jönnek. Miután kihűlt, a hűtőben egy hétig is eláll.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.